Nädalainfo (08.11.2021 - 14.11.2021)

Nädalakavas avaldatakse eelinfo ministrite tegevuse kohta.

Peaministri nädalakava

Nädalakavas avaldatakse eelinfo peaministri tegevuse, sealhulgas lobistidega toimunud kohtumiste kohta. Nädalakava avaldatakse veebilehel üldjuhul esmaspäeval.

Ministeeriumid ja nende valitsemisalad

Teisipäev, 9. november    

Minister Liina Kersna osaleb Vabariigi Valitsuse rohepoliitika juhtkomisjoni koosolekul.
 
Kõrg- ja kutsehariduspoliitika asekantsler Renno Veinthal osaleb Prantsuse saatkonna kõrgetasemeline seminaril, mille eesmärgiks on anda ülevaade Prantsusmaa tuumatööstusest ja riiklikest asutustest.

Kolmapäev, 10. november    

Minister Liina Kersna esineb kõnega UNESCO 41. peakonverentsil.
 
Kõrg- ja kutsehariduspoliitika asekantsler Renno Veinthal osaleb innovatsioonipoliitika ja teaduspoliitika komisjoni kohtumisel.

Neljapäev, 11. november    

Minister Liina Kersna kohtub Soome teadus- ja kultuuriministriga.
 
Minister Liina Kersna osaleb valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.
 
Kantsler Kristi Vinter-Nemvalts osaleb teaduskommunikatsiooni konverentsil „Alternatiivsed meetodid teaduskommunikatsioonis“. Konverentsil osaleb samuti kõrg- ja kutsehariduspoliitika asekantsler Renno Veinthal.

Reede, 12. november    

Minister Liina Kersna, kantsler Kristi Vinter-Nemvalts ja üldharidus- ja noortepoliitika asekantsler Liina Põld kohtuvad Koolijuhtide Ühendusega.

Esmaspäev, 8. november

  • Justiitsminister Maris Lauri osaleb riigikogu põhiseaduskomisjoni istungil, kus räägitakse riigisaladuse ja salastatud välisteabe ning avaliku teabe seaduse muutmise eelnõust (410SE).

Teisipäev, 9. november

  • Justiitsminister Maris Lauri osaleb valitsuse kabinetinõupidamisel.
  • Justiitsminister Maris Lauri osaleb riigikogu õiguskomisjoni istungil, kus räägitakse perekonnaseaduse muutmise eelnõust, mis käsitleb elatise korra määramise muutusi (474SE).

Neljapäev, 11. november

  • Justiitsminister Maris Lauri osaleb valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

Esmaspäev, 8. november

8.–17. novembrini korraldab Kirde maakaitseringkond õppuse Põhjakonn 2021, mis on suurim õppus, mida Kirde maakaitseringkond on oma tegevuspiirkonnas ja vastutusalas kõikidele oma üksustele tänaseni korraldanud. Õppus toimub peamiselt Kaitseväe keskpolügoonil ja Rutja õppeväljakul. Õppusest võtab osa ligi 1000 võitlejat, kaasatud on kaitseväe 1. jalaväebrigaad ning liitlased Tapal baseeruvast NATO lahingugrupist ja Leedu vabatahtlikud riigikaitseorganisatsioonist KASP. Lisainfo: Indrek Jurtšenko, 5324 7344, [email protected]

Teisipäev, 9. november

9. novembril kohtub kaitseminister Kalle Laanet Kreeka kaitseministri Nikolaos Panagiotopoulos’ega. Lisainfo: [email protected]

9. novembril kohtub kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm Leedu asekaitseministri Margiris Abukevičius’ega. Lisainfo: [email protected]

9. novembril kohtub kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm NATO kaitsepoliitika ja planeerimise asepeasekretäri Patrick Turneriga. Lisainfo: [email protected]

Kolmapäev, 10. november

10. novembril teevad kaitseminister Kalle Laanet ja kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm ettekanded Annual Baltic Conference on Defence (ABCD) konverentsil Tallinnas. Konverentsi programmi leiab veebilehelt abcd.icds.ee. Lisainfo: [email protected]

10. novembril kohtub kaitseminister Kalle Laanet Ühendkuningriigi relvajõudude ministri James Heappey’ga. Lisainfo: [email protected]

10. novembril kell 19.00 toimub Tallinnas Estonia kontserdisaalis Eesti sõjaväeorkestri sügiskontsert. Piletid Piletilevist www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/klassika/eesti-sojavaeorkestri-sugiskontsert-342552. Lisainfo: Sandra Niinepuu, 5646 6729, [email protected]

Neljapäev, 11. november

11. novembril kell 13.00 toimub Kaitseliidu 103. aastapäeva puhul Kaitseliidu Peastaabi rivistus admiral Johan Pitka mälestusmärgi juures ning ergutuste üleandmine Eesti Kristlikus Nelipühi Kirikus. Jälgi aastapäeva tähistamise ülekannet facebook.com/kaitseliit. Lisainfo: Neeme Brus, 501 2301, [email protected]

Laupäev, 13. november

13. novembril kell 16.45 toimub Kaitseliidu 103. aastapäevale pühendatud jumalateenistus Paide Püha Risti kirikus. Lisainfo: Neeme Brus, 501 2301, [email protected]

Kolmapäev, 3. november

Kultuuriminister Anneli Ott kohtub Austria suursaadiku Dr Julius Lauritschiga.
Lisainfo: Marta-Magdaleen Kuningas, ministri nõunik, 5697 8695, [email protected]

Neljapäev, 4. november

Kultuuriminister Anneli Ott osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.
Lisainfo: Marta-Magdaleen Kuningas, ministri nõunik, 5697 8695, [email protected]

Esmaspäev, 8. november

  • Glasgows jätkub ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osapoolte 26. kohtumine. Keskkonnaminister Tõnis Mölder osaleb kohtumisel 7.-10. novembrini. Minister võtab osa koordinatsiooninõupidamistest, kohtub eri riikide delegatsioonide ja ministritega ning tutvub rohetehnoloogia innovatsiooniga.
    Lisainfo:  Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Agnes Aaslaid, [email protected], 5661 2775
  • Keskkonnaameti ning Politsei- ja Piirivalvemeti koostöös toimub Eesti-Vene piiritsoonis asuval Suursaarel karuputkede kaardistamine. Piirivalvurid teavitasid Keskkonnaametit, et Suursaarel on märgatud karuputkesid. Selleks, et Suursaart lisada karuputke riiklikusse tõrjeplaani, lähevadki keskkonnaametnikud koos piirivalvuritega saarele, et konkreetsed kasvukohad ära kaardistada. Lisainfo: Eike Tammekänd, Keskkonnaameti loodushoiutööde büroo juhataja, tel 56996334, eike.tammekä[email protected])

Kolmapäev, 10. november

  • Kalavarude osakond kohtub Pärnus Liivi lahe kalanduskogu kaluritega, et arutada ahvena- ja kohapüügi ning kormoranide ja hüljeste teemal.
    Lisainfo: Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Marju Kaasik, [email protected], 513 3165

Laupäev, 13. november

  • Kell 12 toimub Aidu karjääris seikluslik ühismatk koos matkajuhiga, et avastada karjääriala looduskaunist potentsiaali ning öelda sõna sekka edasiste arendustööde osas. Matka korraldavad Keskkonnaamet koostöös Keskkonnaministeeriumi ja Eesti Keskkonnauuringute Keskusega. Lisainfot matka kohta saab: https://www.facebook.com/events/4732463700147001/

Pühapäev, 14. november

Esmaspäev, 8. november

  • Kell 11.10 osalevad maaeluminister Urmas Kruuse, Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, strateegia- ja finantsosakonna juhataja asetäitja Inda Vaht ning ministri nõunikud Evelin Oras ja Anti Haugas Riigikogu maaelukomisjoni veebiistungil, kus toimub Maaeluministeeriumi 2022. a eelarve arutelu.

Teisipäev, 9. november

  • Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb Riigikogu täiskogu istungil, kus toimub Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse muutmise seaduse eelnõu 439 SE esimene lugemine.
  • Kell 15.15 osaleb maaeluminister Urmas Kruuse Stenbocki maja istungite saalis toimuval  rohepoliitika juhtkomisjoni istungil, kus on päevakorras keskkonna- ja kliimarahastu ja Euroopa Liidu kliimapaketi seisukohad.
  • Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban kohtub Tartumaa Põllumeeste Liidu esindajatega ja teeb ettekande Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika toetusvõimalustest uuel ELi eelarveperioodil.
  • Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb kabinetinõupidamisel.

Kolmapäev, 10. november

  • Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb Riigikogu infotunnis.
  • Kell 15 osaleb Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron riigireformi koordinatsioonikogu kohtumisel.

Neljapäev, 11. november

  • Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

Esmaspäev, 08. november

  • Minister Andres Sutt teeb 8.-9. novembril visiidi Rootsi, kus tal on kahepoolsed poliitilised kohtumised digiminister Ygemaniga. Visiidi eesmärgiks on Eesti -Rootsi jätkusuutlike ja keskkonnasäästlike ettevõtete ning organisatsioonide vahelise koostöö arendamine. 
    Kahepäevase visiidi ajal toimuvad ettevõtete külastused ja võrgustike loomise üritused.
    Lisainfo: Rasmus Ruuda, 625 6429, [email protected].
  • Minister Taavi Aas ja ministeeriumi juhtkond kohtuvad Eesti noorteorganisatsioonidega, et rääkida rohepöörde teemadel.
    Lisainfo: Rasmus Ruuda, 625 6429, [email protected].
  • Minister Taavi Aas osaleb riigikogu majanduskomisjoni istungil.

Teisipäev, 09. november

  • Minister Andres Sutt tutvustab riigikogu väliskomisjonis Euroopa Liidu kaubandusministrite kohtumise seisukohti.

Kolmapäev, 10. november

Neljapäev, 11. november

  •  Ministrid Andres Sutt ja Taavi Aas osalevad valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.
  • Minister Andres Sutt osaleb Euroopa Liidu kaubandusministrite nõukogu kohtumisel Brüsselis.
    Lisainfo: Rasmus Ruuda, 625 6429, [email protected].

Reede, 12. november

  • Minister Andres Sutt osaleb Eesti Panga konverentsil vestlusringis teemal Eesti tööränne täna ja homme.
    Lisainfo: Rasmus Ruuda, 625 6429, [email protected].
  • Minister Andres Sutt osaleb Liberalismi Akadeemia maksu- ja ettevõtluskeskkonna seminari paneeldiskussioonis „The future beyond fossils“.
    Lisainfo: Rasmus Ruuda, 625 6429, [email protected].

Esmaspäev, 8. november

  • Kell 11 tutvustakse Statistikaameti virtuaalsel pressikonverentsil absoluutse ja suhtelise vaesuse 2020. aasta ning ilmajäetuse 2021. aasta andmeid. Liitumine Zoom keskkonnas (ID: 840 0464 0833, passcode: 800587). Info: [email protected].
  • Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus osaleb Riigikogu rahanduskomisjoni istungil, kus on arutelu all hasartmängumaksu seaduse ja riigieelarve seaduse (459 SE) eelnõu muudatusettepanekud teiseks lugemiseks.
  • Asekantsler Märten Ross osaleb 8.-9. novembril Euroopa Liidu majandus- ja rahandusküsimuste nõukogu (ECOFIN) liikmete kohtumisel Brüsselis.

Teisipäev, 9. november

  • Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ja riigihalduse minister Jaak Aab osalevad valitsusekabineti nõupidamisel, kus päevakorras on COVID-19 viiruse levikuga seotud küsimused.
  • Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ja riigihalduse minister Jaak Aab osalevad rohepoliitika juhtkomisjoni istungil.

Kolmapäev, 10. november

  • Riigihalduse minister Jaak Aab, kantsler Merike Saks ja asekantsler Raigo Uukkivi osalevad Riigireformi koordinatsioonikogu veebikoosolekul.
  • Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus osaleb Riigikogu istungil, kus on päevakorras riigi 2020. aasta majandusaasta koondaruande kinnitamise (432 OE) esimene lugemine.

Neljapäev, 11. november

  • Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ja riigihalduse minister Jaak Aab osalevad valitsuse istungil ning hilisemal kabinetinõupidamisel.

Teisipäev, 09. november

  • Siseminister Kristian Jaani osaleb COVID-19 teemalisel Vabariigi Valitsuse kabinetinõupidamisel
  • Kantsler Lauri Lugna ja asekantslerid Veiko Kommusaar, Viola Murd ning Piret Lilleväli kohtuvad Riigikogu põhiseaduskomisjoniga

Kolmapäev, 10. november

  • Siseminister Kristian Jaani esitleb Riigikogu fraktsioonidele Häirekeskuse peadirektorina jätkavat Kätlin Alvelat
  • Asekantsler Viola Murd osaleb Digitippude programmi mentorseminaril

Neljapäev, 11. november

  • Siseminister Kristian Jaani osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel

Reede, 12. november

  • Siseminister Kristian Jaani osaleb Sisekaitseakadeemia päästekolledži päästja eriala lõpuaktususel.
    Lisainfo: [email protected]

Esmaspäev, 1. November

  • Tervise- ja tööminister Tanel Kiik esineb algsega kell 14 Facebooki otseülekandes, kus räägib COVID-19 olukorrast Eestis ja viiruse vastasest vaktsineerimisest. Ministrile on võimalik esitada ka eelnevalt küsimusi tema Facebooki kontol.
  • Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse osakonna eestvedamisel algab kolmenädalane sotsiaalmeedia kampaania #hingeltkaitsja, mis tutvustab lastekaitsetöötajate tööd ja julgustab vanemaid-lapsi lastekaitsetöötajate pool pöörduma. Lisainfo: [email protected].

Teisipäev, 2. november

  • Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik osalevad COVID-19 valitsuskabineti nõupidamisel.
  • Minister Tanel Kiik kohtub ettevõtluse esindusorganisatsioonide esindajatega COVID-19 teemadel.

Kolmapäev, 3. november

  • Minister Tanel Kiik osaleb Terviseameti pressikonverentsil.
  • Minister Tanel Kiik osaleb peaministri ja sotsiaalpartneritega kolmepoolsel kohtumisel.
  • Minister Signe Riisalo osaleb Arenguseire Keskuse raporti „Pikaajalise hoolduse tulevik. Arengusuundumused aastani 2035“ esitlusel.
  • Sotsiaalkindlustusamet korraldab koostöös rehabilitatsioonikeskusega Papaver 0-15-aastaste laste hooldajatele sotsiaalse rehabilitatsiooni teenust tutvustava infopäeva Tartus. Üritust on võimalik jälgida ka Zoomi vahendusel. Lisainfo: https://sotsiaalkindlustusamet.ee/et/node/113310.
  • Sotsiaalkindlustusameti pensioninõustajad jagavad Keila Sotsiaalkeskuses pensioniinfot ning räägivad sellest, kuidas tulevikus teadlikult oma pensioni kujundada. Tasuta pensioninõustamisi saab tellida sotsiaalkindlustusametist [email protected].

Neljapäev, 4. november

  • Ministrid Signe Riisalo ja Tanel Kiik osalevad Vabariigi Valitsuse istungil ja valitsuskabineti nõupidamisel.
  • Sotsiaalkindlustusameti lastemajateenuse juht Anna Frank osaleb online-festivalil Tervise Sõnum 2021 ettekandega „Seksuaalselt väärkoheldud laps – mida teha, mida tegemata jätta?“. Lisainfo: [email protected].
  • Toimub perelepitajatele suunatud täiendkoolituste sarja esimene koolitus teemal „Pilguheit kohtutäituri tööle & täitemenetlusele“. Olulistest teemadest teeb perelepitajatele ülevaate kohtutäitur Risto Sepp. Üritus toimub veebi teel. Lisainfo: [email protected].
  • Sotsiaalkindlustusamet korraldab koostöös rehabilitatsioonikeskusega Papaver 0-15-aastaste laste hooldajatele sotsiaalse rehabilitatsiooni teenust tutvustava infopäeva Võrus. Üritust on võimalik jälgida ka Zoomi vahendusel. Lisainfo: https://sotsiaalkindlustusamet.ee/et/node/113308.
  • Sotsiaalkindlustusameti pensioninõustajad jagavad Saaremaal Töötukassa tööklubis pensioniinfot ning räägivad sellest, kuidas tulevikus teadlikult oma pensioni kujundada. Tasuta pensioninõustamisi saab tellida sotsiaalkindlustusametist [email protected].

Reede, 5. november

  • Minister Tanel Kiik osaleb Tervisekassa nõukogu koosolekul.
  • Sotsiaalkindlustusamet korraldab koostöös rehabilitatsioonikeskusega Papaver 0-15-aastaste laste hooldajatele sotsiaalse rehabilitatsiooni teenust tutvustava infopäeva Viljandis. Üritust on võimalik jälgida ka Zoomi vahendusel. Lisainfo: https://sotsiaalkindlustusamet.ee/et/node/113309.

Teisipäev, 9. november

  •  Välisminister Eva-Maria Liimets osaleb New Yorgis ÜRO Julgeolekunõukogu kõrgetasemelisel avatud debatil relvakonfliktide juurpõhjuste arutamiseks. Tegemist on novembri eesistuja Mehhiko eriüritusega. Kohtumine keskendub sotsiaalsele, poliitilisele ja majanduslikule tõrjutusele, ebavõrdsusele ja vaesusele kui relvakonflikti põhjustele. Kohtumist juhib Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador.

    Lisaks toimuvad välisminister Liimetsal kahepoolsed kohtumised, näiteks UN Womeni uue peadirektori Sima Sami Bahous`ga.

Kolmapäev, 10. november

  • Eesti ja Brasiilia diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva tähistamiseks toimub kell 17 ühisväljaandena väljaantavate postmarkide esitlus, mis peetakse samal ajal mõlema riigi välisministeeriumide hoones.

Reede, 12. november

  • Euroopa osakonna peadirektor Marika Linntam juhib Madridis toimuvaid Eesti ja Hispaania vahelisi konsultatsioone Euroopa Liidu teemadel.
  • Välisministeeriumi ja Tartu Ülikooli Narva Kolledži koostöös toimub avalik virtuaalne loeng ja arutelu noorte eluolust maailmas ning Eesti kogemustest ja tegevustest ÜROs. Välisministeeriumi diplomaadid ja Eesti ÜRO noordelegaat jagavad oma teadmisi ja kogemusi rahvusvahelistest suhetest ja rahvusvahelise olukorra mõjust maailma noortele. Samuti kõnelevad nad Eesti tegevustest humanitaarabi ja arengukoostöö vallas ning sellest, kuidas kõlab noorte hääl ÜROs Eesti noore vaatenurgast. Sündmuse link tehakse avalikuks 10. novembril.

Viimati uuendatud 05.11.2021