Peaminister kohtus lahkuva Horvaatia suursaadikuga, 17.12.1998

17.12.1998 | 00:00

Uudis

 

Peaminister kohtus lahkuva Horvaatiasuursaadikuga




17. detsembril 1998
 
 

Peaminister Siimann kohtus täna lahkuva Horvaatia suursaadiku MladenIbler'iga, et avaldada talle tänu suursaadiku ametis tehtud tööeest.

Stockholmis resideeruv Horvaatia suursaadik avaldas heameelt, et järgmineHorvaatia suursaadik Eestis hakkab juba resideeruma Eestile lähemal,Helsinkis. "See lihtsustab kindlasti paljude praktiliste probleemide lahendamistja tihendab meie riikide vahelisi suhteid," sõnas Ibler.

Horvaatia suursaadik esitas peaministrile küllakutse Horvaatiasse.Ibler rõhutas väikeste riikide omavahelise koostöötähtsust ning leidis, et selles osas oleks kasulik ka arendada tihedamatinfovahetust.
Suursaadikule tänu avaldades leidis Siimann, et Mladen Iblerisuursaadikuks oleku ajal on loodud baas oluliste lepingute sõlmimiseksEesti ja Horvaatia vahel. Nii peaminister kui suursaadik avaldasid lootust,et 1999. aastal saavad Eesti ja Horvaatia alla kirjutada mitu kaubandust,majandust ja kultuuri puudutavat lepingut.

Iber kirjeldas Siimannile Horvaatia sise- ja välispoliitilist olukordaning rääkis ulatuslikest sõjakahjustustest, mille likvideerimisegaHorvaatia tegeleb. Suursaadiku sõnul areneb Horvaatia majandus stabiilselt,järgmisel aastal ootavad eksperdid Iberi kinnitusel Horvaatias 6-protsendilistmajanduskasvu.

Iberi sõnul tegeleb ka Horvaatia parlament momendil aktiivseltjärgmise aasta riigieelarve menetlemisega. "Praegu takistab eelarvevastuvõtmist veel üks suurem probleem - haridustöötajatepalgaküsimus," lisas suursaadik.
 



 
 

Valitsuse kommunikatsioonibüroo

-