Peaminister kohtus Tshehhi uue suursaadikuga, 11.12.1997

11.12.1997 | 00:00

Uudis

Peaminister kohtus Tshehhi uue suursaadikuga

 
 

11. detsember 1997
 
 

Peaminister Siimannile tegi täna pärast volikirjade üleandmistpresidendile viisakusvisiiidi Tshehhi Vabariigi uus suursaadik Eestis,Radek Pech.

Siimann avaldas vestluses suursaadikuga rahulolu, et Eesti ja Tshehhisuhted on head. Ta lisas, et näeb veel palju kasutamata võimalusimajandus- ja kaubandussuhete vallas. Helsingis resideeruv suursaadik Pechütles samuti, et kahe riigi majandussuhetes on veel kasutamata võimalusi.

Pech väljendas heameelt, et saab Eesti peaministriga kohtuda vahetultenne Luxembourgi tippkohtumist. Ta lisas, et ootab sellelt tippkohtumiseltnii Eestile kui Tshehhile positiivseid sõnumeid.

Siimann palus Pechil anda endale ülevaade Tshehhi sisepoliitilisestolukorrast. Pechi sõnul usub ta, et Tshehhis aset leidnud valitsuskriisileleitakse kiire lahendus.

Peaminister ja suursaadik arutasid mõlema riigi valitsuste, parlamentideja rahva suhtumist nii EL kui NATO laienemise küsimustesse.
Siimann ja Pech käsitlesid ka rahva informeerimist EL laienemiseheadest ja halbadest külgedest ning jagasid arvamust, et rahvast tulebinformeerida objektiivselt, vältida tuleks tugevaid propagandaaktsioone.
 
 


Valitsuse kommunikatsioonibüroo

-