Siimann kohtus Prantsusmaa euroministriga, 04.12.1997

04.12.1997 | 00:00

Uudis

Siimann kohtus Prantsusmaa euroministriga

 

04. detsember 1997

Peaminister Siimann kohtus täna Prantsuse euroministri Pierre Moscovici'ga.

Siimann avaldas Moscovicile tänu Prantsusmaa toetuse eest Eestipürgimustele Euroopa Liidu liikmeks saamisel ning hindas kõrgeltEesti ja Prantsusmaa poliitilisi suhteid. Siimanni sõnul võikskahe riigi majanduslikud suhted olla intensiivsemad kui seni.

Ka prantsuse eurominister kinnitas, et Eesti ja Prantsusmaa kahepoolsedsuhted on väga head, ta tõstis eraldi esile häid kultuurisidemeid.

Siimann tõstatas kohtumisel küsimuse võimalikustviisavabadusest Eesti ja Prantsusmaa vahel. Moscovici kinnitusel peab Prantsusmaaselles küsimuses järgima Schengeni riikide ühtset viisapoliitikat.

Siimanni ja Moscovici sõnul on viisavabaduse eeltingimuseks isikutetagasivõtmise lepingu allkirjastamine ning koostöö tugevdamineEesti ja Prantsusmaa siseministeeriumide vahel.

Rääkides eurointegratsioonist toonitas Moscovici, et kõikkandidaatriigid pevad tundma, et nad on ühinemisprotsessi osad kasiis, kui sel kuul Luxembourgis kokku tulevad EL riigijuhid otsustavadalustada ühinemisläbirääkimisi vaid osadega neist.

Siimann ja Moscovici rääkisid ka elanike informeerimisestEuroopa Liiduga ühinemisest. Moscovici sõnul on tähtisrahvale selgitusi anda ilma ilustamata ja lihtsalt, selgitades inimestele,mis hakkab nende elus olema teisiti pärast ühinemist. Samas nentisMoscovici, et otseseid nõuandeid on ühel riigil teisele riigilerahva teavitamise kohta keeruline anda.
 


Valitsuse kommunikatsioonibüroo

-